Nega obraza

Nega aknaste koze Atelje Oia

Nega obraza je postala priljubljenost med ženskami in moškimi, saj ljudje vedno bolj cenijo negovan in zdrav videz kože. Poleg tega pa imajo tudi zdravstvene koristi, saj lahko pravilna nega obraza prepreči številne težave s kožo, kot so mozolji, gube in pigmentne madeže.

Kako poteka profesionalna nega obraza?

Profesionalna nega obraza je postopek, ki ga običajno opravi kozmetičarka ali dermatolog, ki ima strokovno znanje in izkušnje na tem področju. Postopek se začne z različnimi preiskavami kože, ki se izvajajo z namenom ugotavljanja kakšen tip kože ima stranka in kakšne so njene posebne potrebe. Na podlagi teh informacij se pripravi individualni načrt nege obraza, ki vključuje različne korake.

Najpogosteje uporabljeni koraki v profesionalni negi obraza vključujejo:

1. Čiščenje obraza

Prvi korak je čiščenje obraza, ki se izvaja s posebnimi kozmetičnimi izdelki, ki ne poškodujejo kože. Ta korak je zelo pomemben, saj odstranjuje umazanijo, maščobo in druge nečistoče, ki se nabirajo na koži. To omogoča boljši prodor ostalih izdelkov, ki se bodo uporabili v postopku.

2. Piling obraza

Naslednji korak vključuje piling obraza, ki je namenjen odstranjevanju odmrlih celic s površine kože. Piling izboljša teksturo kože in pomaga pri odstranjevanju aken, ogrcev in drugih kožnih težav.

3. Masaža obraza

Masaža obraza je namenjena izboljšanju prekrvavitve in pomaga pri sprostitvi mišic obraza. To je zelo pomembno, saj lahko napetost mišic povzroči gube in druge znake staranja.

4. Nanašanje mask za obraz

Maska za obraz je namenjena hidraciji in osvežitvi kože. Uporablja se lahko za različne namene, kot so vlaženje suhe kože, zmanjšanje pore, zmanjšanje otekline in odstranjevanje pigmentnih madežev.

5. Nega oči

Negovanje območja okoli oči je pomemben korak v negi obraza, saj je ta predel zelo občutljiv in izpostavljen gubam, temnim kolobarjem in oteklinam. Uporabljajo se posebni izdelki za nego oči.

V naši spletni trgovini lahko izbirate med številnimi izdelki, kateri so primerni za nego vašega obraza.

Ponudbo naše nege obraza si lahko ogledate na naši spletni strani, kjer lahko prav tako opravite rezervacijo, ter poskrbite za vašo kožo že danes.

Dodaj odgovor