Kako AHA kisline učinkujejo na vašo kožo?

AHA kisline atelje Oia
AHA kisline (alfa-hidroksi kisline)
So kozmetična sestavina, ki se uporablja za odstranjevanje odmrle kožne celice in spodbujanje obnove kože. Te kisline so običajno pridobljene iz sadnih in mlečnih izdelkov ter so med najbolj raziskanimi kozmetičnimi sestavinami na trgu.

AHA kisline se pogosto uporabljajo v izdelkih za nego kože, kot so losjoni, toniki, kreme in maske. Ko se nanesejo na kožo, delujejo tako, da razgrajujejo vezne molekule med odmrlo kožo in živo kožo. To pomaga odstraniti odmrle kožne celice in spodbuditi rast novih celic.

Ena od prednosti uporabe AHA kislin na koži je povečanje izločanja kolagena in elastina, ki sta pomembna gradnika kože. To lahko izboljša strukturo in elastičnost kože, kar lahko pomaga zmanjšati gube in fine linije.

Poleg tega AHA kisline pomagajo pri boju proti aknam in ogrcem, saj očistijo zamašene pore in odstranijo odmrle kožne celice. Pomagajo tudi zmanjšati hiperpigmentacijo in starostne pege, saj spodbujajo obnovo kože in jo naredijo bolj enakomerno pigmentirano.

Vendar pa je pomembno upoštevati, da AHA kisline lahko povzročijo nekaj draženja in občutljivosti kože. Zato je priporočljivo začeti z nizko koncentracijo in postopno povečevati uporabo. Prav tako je pomembno uporabljati sončno zaščito, saj lahko AHA kisline kožo naredijo bolj občutljivo na sončne žarke.

V zaključku, uporaba AHA kislin na koži ima lahko številne ugodne učinke, kot so izboljšana struktura in elastičnost kože, zmanjšanje gub in linij, boj proti aknam in ogrcem ter zmanjšanje hiper-pigmentacije. Vendar pa je pomembno, da se uporablja previdno in v skladu z navodili proizvajalca, da se prepreči draženje in občutljivost kože.

Alfa-hidroksi kisline se pogosto uporabljajo pri različnih negah obraza, posebno pri neki problematične kože. Pestro ponudbo neg obraza si lahko tudi ogledate na naši spletni strani, kjer lahko prav tako opravite spletno rezervacijo.

Ogledate si lahko tudi pestro ponudbo raznih kozmetičnih izdelkov za nego obraza ter nego telesa v naši spletni trgovini

Dodaj odgovor